Stk Pula Stolnoteniski klub Pula – Table Tennis Club Pula
 • MEMORIJAL ,,DEAN ŠEŠELJA”

  Postavljeno u Novosti
  Mar 29

  dean_seseljaStolnoteniski klub „Pula“ i Hrvatski stolnoteniski savez, pod pokroviteljstvom grada Pule i županije Istarske, bili su organizatori natjecanja Memorijal „Dean Šešelja“. Na navedenom natjecanju je nastupilo 160 najboljih stolnotenisačica i stolnotenisača u 10 kategorija (5 ženskih i 5 muških) od najmlađih do seniora.

  Natjecanje se održalo 28. i 29. 03. 2015. godine u velikoj dvorani Doma sportova „Mate Parlov“.

  Dean Šešelja, čije ime nosi natjecanje, tragično je preminuo 2012. godine u dobi od 50 godina. Bio je istaknuti član STK “Pula“, prvak Hrvatske za seniore i reprezentativac. Po završetku aktivnog igranja posvetio se radu u stolnom tenisu pretežno s mladima, a zadnjih 10-tak godina i aktivno uključen u organizacijski rad nacionalnog stolnoteniskog Saveza te je bio i trener reprezentacije za mlađe kategorije. Njemu u čast i zahvalu za doprinos koji je dao u radu i razvoju stolnog tenisa u Puli i Hrvatskoj, HSTS je, u dogovoru sa STK „Pula“, donio odluku da se najkvalitetniji stolnoteniski turnir u Hrvatskoj nazove njegovim imenom te da se natjecanje održava u Puli. Nagrade najuspješnijima u svim kategorijama je uručila sestra Deana Šešelje, Alenka Šešelja.

  Na natjecanju je nastupilo 6 igračica i igrača iz Pule.

  unnamedNajviše uspjeha od pulskih natjecatelja imala je Dorina Srebrnjak koja je suvereno osvojila 1. mjesto u konkurenciji juniorki i 2. mjesto u konkurenciji seniorki pobjedama u ¼ finalu nad Paulom Markati (STK Dr. Časl – Zagreb), u ½ finalu suigračicom iz Pule Ljiljanom Janković te porazom od Petre Petek (STK Varaždin)  u finalu.

  Ljiljana Janković je osvojila 3. mjesto u konkurenciji seniorki. Do ovog uspjeha Janković je došla pobjedom u skupini protiv Mateje Omble (STK Dr. Časl) i porazom od Mateje Jeger (HASTK Mladost – Zagreb), u ¼ finalu je napravila najveće iznenađenje natjecanja kada je pobijedila prvakinju Hrvatske i reprezentativku Ivanu Tubikanec (STK Dr. Časl – Zagreb). Natjecanje je završila  porazom od Srebrnjak u ½ finalu.

  Dina Pervan je u konkurenciji seniorki prošla skupinu kao drugoplasirana pobijedivši odličnu Jazbec (TIS – Zagreb) i Košćak (STK Varaždin) te izgubivši od Ivane Tubikanec. U ¼ finalu je poražena od reprezentativke Mateje Jeger (HASTK Mladost – Zagreb).

  Maja Šuman je ispala iz natjecanja u kategoriji seniorke nakon nastupa u skupini porazima protiv kasnije pobjednice Petre Petek (STK Varaždin) i Paule Markati (STK Dr. Časl – Zagreb).

  Nastup na ovom najkvalitetnijem natjecanju u Hrvatskoj imali su i Alex Krstevski u konkurenciji kadeta i Andrea Milohanović u konkurenciji mlađih kadeta. Obojica su, usprkos odličnoj igri koju su prikazali, natjecanje završili nakon nastupa u skupinama.

  Najuspješniji klub na natjecanju je HASTK Mladost – Zagreb te će njihovi natjecatelji slijedeće godine na ovome natjecanju imati besplatan smještaj koji će im osigurati obitelj Šešelja.

1 odgovor to “MEMORIJAL ,,DEAN ŠEŠELJA””

 1. Zirovnik Igor said on

  Zao mi je sto nisam znao o natjecanju u spomen Deanu . Krivo mi je sto zbog toga u njegov spomen usprkos godinama nisam nastupio . Volio bih svakako , slijedece godine , nastupiti na Deanovom mémorialu.
  Igor Zirovnik

Napišite komentar

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Spam

Kategorije

Arhiva

Najave

July  2022
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31