Stk Pula Stolnoteniski klub Pula – Table Tennis Club Pula
 • STARTALI REGIONALNI CENTRI U PULI I OSIJEKU

  Postavljeno u Novosti
  Feb 23

  Regionalizacija je glavni projekt HSTS-a stoga raduje vijest da su i službeno krenula s radom dva centra u različitim dijelovima Hrvatske. Riječ je o centru regije Istok sa sjedištem u Osijeku te centru Istarske regije sa sjedištem u Puli. Prema dojmovima bila su to vrlo kvalitetna dva do tri dana rada s najmlađima, ali i trenerima.

  pula prvi kamp2017– Već tradicionalno održavamo vikend kampove u veljači, pa smo odlučili spojiti rad regionalnog centra s kampom. U dogovoru sa HSTS-om odrađeno je i licenciranja trenera. Zapravo ovaj kamp je i bio više namijenjen licenciranju stručnog kadra. Na prvo okupljanje pozvano je 12 klubova, polovica ih je iz Osječko-baranjske županije, drugi dio je iz Vukovarsko-srijemske županije, a svaki trener je na kamp došao s dva svoja stolnotenisača. Cilj okupljanja je i da vidimo na koji način treneri prenose svoje znanje, a na nama je da im pomognemo savjetima. Uostalom, zato je tu s nama bio i Neven Karković, izbornik muške reprezentacije, s kojim imamo dugu suradnju te nam uvijek maksimalno pomaže – objašnjavao je Zorislav Vučkovac, regionalni voditelj ujedno i predsjednik stolnoteniskog saveza Osječko-baranjske županije.
  Iako je baza te nositelj kvalitete u regiji osječki Vodovod, sljedeći kamp vjerojatno će s održati na nekoj drugoj lokaciji, jedino je bitno da ima minimalno pet stolova.
  – Opcije su Donji Miholjac, Nuštar ili Vukovar. Cilj je otići u svaku sredinu kako bi nam treneri pokazali njihov način rada. Nismo svi isti, od uvjeta do stručne spreme, od svakog se može nešto naučiti, a želja je da sve probamo ujednačiti kako bi naš centar dobio prepoznatljivosti. Moram istaknuti da su ovog puta bili uključeni klubovi iz dvije županije, a na sljedećm okupljanju bit će i klubovi iz Brodsko-posavske županije. Namjera je ove godine održati još pet kampova, od toga dva bi trebala biti sedmodneva – zaključio je Vučkovac.
  Istodobno kamp se održavao u Puli, s tim da su domaćini morali ‘skratiti’ za jedan dan zbog zauzetosti dvorane Mate Parlov.
  – Okupili smo 16 igrača i igračica iz klubova Pula, Brovinje, Jadran Poreč, Vrsar i Pazin – istaknuo je voditelj regionalnog kampa Bogdan Đekić uz kojeg su u radu još prisustvovali Alen Ivančin, Vlado Milosavljević te predsjednik stolnoteniskog saveza Istarske županije Darko Šplajt.
  – Prvi dan smo htjeli vidjeti njihovo tehničko znanje. Nakon toga smo prisustvovali utakmici Prve hrvatske lige između Pule 2 i Kvarnera, a potom smo na treningu napravili analizu odgledanog meča. Za kraj smo više radili na servisu i prijemu istog. Na kampu je bio samo dio djece, u narednom periodu plan ih je sve selektirati. Cilj je ovakve kampove imati svakih 30 do 45 dana, s tim da bi možda već drugi kamp trajao šest dana. Moja ideja je mijenjati lokacije održavanja kampova, a djeca koja dođu iz drugih mjesta bi spavala kod domaćih sudionika – zaključio je Đekić.

Napišite komentar

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Spam

Kategorije

Arhiva

Najave

May  2022
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31