Stk Pula Stolnoteniski klub Pula – Table Tennis Club Pula
 • PULA PONOVILA PROŠLOGODIŠNJI USPJEH NA PH ZA KADETE

  Postavljeno u Novosti
  Apr 11
  Poreč je bio domaćin pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje. Prvenstvo se igralo u organizaciji STK Jadran i Stolnoteniskog saveza Istarske županije.

  Najviše razloga za slavlje imaju Lovro Zovko (Zagreb) i Hana Arapović (Dr. Časl) jer su oboje postali trostruki prvaci države, pojedinačno, u paru i ekipno.
  U finalu pojedinačnog Lovro Zovko (Zagreb) je sa 4:3 pobijedio Brunu Peteka (Tis). Obojica su imali lagan posao u polufinalu, Petek je sa 4:1 svladao Roka Metera (Mladost), dok je Zovko s identičnim rezultatom bio bolji od klupskog suigrača Filipa Borovnjaka. Posebno dobar rezultat za Peteka koji je do srebra izbacio bolje rangirane igrače od sebe, prvo Stjepana Škodu (MSTC Čakovec) pa Leona Šanteka (Ljubešćica), a na kraju i Roka Metera. Prvi nositelj Ivor Ban (Mladost) je morao predati četvrtfinalni meč Meteru zbog bolesti. U poretku Ban je i dalje uvjerljivo prvi, Zovko se pomaknuo na drugo mjesto, dok je Borovnjak sada treći. Slijede Stjepan Škoda, Karlo Javor te Leon Šantek koji je napredovao za dva mjesta te je šesti. Srebrni Petek je napredovao za dva mjesta te je 12.
  Kod parova kombinacija Zovko i Meter (Zagreb/Mladost) u finalu su bili bolji od Benkovića i Golubića (Mladost) sa 3:0. I dok njihovo zlato i nije takvo iznenađenje, pogotvo nakon što je u polufinalu nastup otkazao par Ban/Borovnjak (Mladost/Zagreb), iznenađenje je srebro Benkovića i Golubića. Naime, riječ je o igračima koji drže 17. i 23. mjesto na rang listi kadeta, a pokazali su da je sve moguće. Je, imali su i malo sreće u ždrijebu, ali to je sastavni dio sporta. Treće mjesto osvojili su već spomenuti Ban i Borovnjak te Škoda i Šantek (MSTC Čakovec/Ljubešćica).
  U ekipnom dijelu Zagreb (Zovko, Borovnjak, Tomić, Znika, Čuljak) je do naslova došao nakon pobjede u finalu nad Mladosti (Ban, Meter, Međeši, Golubić, Benković) sa 3:2. Skupinu su prošli neokrznuti, a u finalu je svaki od tri njihova igrača uzeo je po jednu pobjedu s čime su poništili dvije Banove pobjede. Treće mjesto za Pulu (Milohanović, Franjul, Zidarić) koja je sa 3:2 svladala Dugo Selo (Zlatkov, Dragun, Papak). Mihovljan je peti, Bjelovar šesti, Zabok sedmi, a Opatija ’08 osma.
  Hana Arapović (Dr. Časl) imala je fantastičan niz do naslova prvaka, a u finalu je sa 4:1 svladala Zaru Ilić (Samobor). Treće mjesto uzele su Hanna Lončarević (Mladost) i iznenađenje Gabrijela Alviž (Mladost). Njen niz krenuo je u osmini finala kada je iz natjecanja izbacila drugu nositeljicu Tenu Kovaček (Varaždin) sa 4:3 i to nakon što je gubila 3:2. Nakon toga je sa 4:0 bila bolja od klupske suigračice Nike Sušac sa 4:0, a potom je zaustavljena od Zare Ilić sa 4:0. Samoborka je velik posao napravila u četvrtfinalu kada je sa 4:2 svladala Leu Brnić (Dr. Časl). U poretku Arapović je daleko najbolja, slijedi je Brnić koja je napredovala za jedno mjesto, dok je Kovaček pala za jedno mjesto te je treća. Lončarević je ostala četvrta, a na peto mjesto skočila je Ilić. Sedmoplasirana Matijašec i osmoplasirana Štriga su zamijenile mjesta.
  Kod parova Arapović i Jurčević (Dr. Časl) u finalu su svladale Kovaček i Sitar (Varaždin) sa 3:1. Treće mjesto osvojile su Lončarević/Sušac (Mladost) te Brnić/Ilić (Dr. Časl/Samobor).
  U ekipnom dijelu Dr. Časl (Arapović, Brnić, Jurčević) je potvrdio dominaciju i osvojio naslov. U finalu su svladali Varaždin (Kovaček, Sitar, Vukelić) sa 3:0 s tek jednim izgubljenim setom. Varaždinke su velik posao napravile u skupini kada su iza sebe ostavile Mladost (Lončarević, Sušac, Alviž, Šćepanović) svladavši ih sa 3:2. Zagrepčanke su vodile 2:1, ali u posljednja dva meča Kovaček je sa 3:2 svladala Lončarević, a potom istim rezultatom Sitar je pobijedila Sušac. Još je zanimljivo da su obje igračice Mladosti u svojim mečevima i vodile sa 2:1. Mladost je na kraju treća svladavši Ljubešćicu (Matijašec, Štriga, Klopotan) sa 3:0. Bjelovar je peti, Sveti Jakov šesti, Vrsar sedmi, Pula osma.

Napišite komentar

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Spam

Kategorije

Arhiva

Najave

May  2022
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
   
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31